Konferensanläggningar erbjuder stora festmöjligheter

Vid större fester är det bästa alternativet oftast att hyra en festlokal. Inte bara för att man då får en lokal som passar för att ha en fest i för många personer utan även för att dessa många gånger kan erbjuda en helt annan miljö än hemmet. Några punkter att tänka på i val av festlokal är:

Gästantal

Detta är det absolut viktigaste. Lokalen får självklart inte vara för liten då det är extremt pinsamt att behöva neka gäster tillträde för att det kom några fler än vad man hade beräknat. Kom ihåg att inte bjuda exakt 100 personer om lokalen maximalt får ha 100 personer sammanlagt. Detta med tanke på att eventuell cateringpersonal och annan servicepersonal även tillkommer. Att ha en viss marginal är ett måste.

Samtidigt ska man inte boka festlokaler som är för stora då det lätt kan upplevas tomt och öde vilket absolut är en ”partydödare”.

Var?

Så länge som alla gäster ska sova över på ett närliggande hotell är platsen inte helt avgörande. Men självklart beror det på anledningen till festen. Att åka 100 mil till ett bröllop accepterar de flesta. Men att åka lika långt för ett företagsevent är det betydligt färre som går med på. Är det en större fest bör man kolla upp var det går att övernatta och informera gästerna om detta i förväg.

Flexibilitet gällande mat

Ska man hyra en festlokal och även få maten serverad blir det snabbt ganska dyrt. Är det ett större sällskap är det framförallt maten som gör att notan bli stor. Ett alternativ är att ha med sig egen mat eller åtminstone ha med sig egen dryck. Bland de företag som erbjuder festlokaler är det mycket olika hur de accepterar detta. En del erbjuder allt från catering och servering till att gästerna har med sig egen mat och dryck medan andra enbart accepterar att hyra ut lokalen om gästerna även köper mat/dryck på plats.

Konferenshotell ett utmärkt val

Många konferensanläggningar ligger utmärkt till och har dessutom stora ytor som man kan använda i samband med en fest, som till exempel bröllop. Med en vacker lobby, en unik uteplats kan man enkelt skapa härliga feststämningar. Högberga Gård med sin unika känsla och vackra plats med utsikt utöver Stockholms inlopp passar utmärkt både för bröllopet eller om du vill anordna en företagsfest.


Posted

in

by

Tags: