Planera kickoff

Det kan tyckas enkelt att boka in företagets all personal på en konferensanläggning, kalla det kick-off och vänta på resultaten, men det är inte riktigt fullt så enkelt som man skulle kunna luras att tro. Det finns en hel del faktorer man skall väga in i planeringsarbetet och allting skall göras ordentligt för att det inte skall bli fel. Den som inte vet hur de skall resonera när det kommer till val av kick-off och hur man planerar en sådan, kan få lite tips här nedan.

Typ av kick-off

Företagsevent i SverigeDet finns olika definitioner av vad en kick-off är och hur den skall se ut för att bli så bra som möjligt. Självklart är det en fråga om er som jobbar på kontoret och vad ni uppskattar. Dock skulle man kunna dela in kick-off i några olika alternativ där något passar för vissa företag medan andra bolag har andra tankar.

 

 

    • På kontoret

Det kanske mest anspråkslösa som ändå brukar fylla sin funktion med råge, är att helt enkelt hålla till på kontoret. Genom att förändra i möblering och sysslor kan man se arbetsplatsen med nya ögon och ständigt minnas den kick-off som varit. Det finns många fördelar med denna sorts kick-off men den kräver åtskilligt av den eller de som håller i det hela. Först och främst krävs ett program och en tanke om vad man vill uppnå. Därefter får man komma fram till om man skall hålla det hela som en endags kick-off eller om man vill lägga det hela på två dagar. Skall det vara fest och aktiviteter eller helt enkelt diskussioner och samtal? 

Bland fördelarna med att hålla en kick-off på kontoret, finns att alla hittar dit och att det inte blir för krångligt för någon. Dessutom är kostnaden relativt låg bortsett att det kan bli en del att jobba ikapp ifall man håller sin kick-off under arbetstid.

    • Åk iväg

Den som verkligen vill slå på stort och bjuda in till en kick-off utöver det vanliga kan välja att boka in samtliga personer på en konferensanläggning eller hotell för en natt. Det är ofta populärt att få komma bort över natten och det ger en hel del utrymme för att diskutera och samtala med sina kollegor och anställda. Beroende på var man har sin verksamhet kan det finnas olika stort utbud. Dock brukar man kunna få riktigt bra priser och villkor om man är ute i god tid när man skall boka. Tänk på att man aldrig kan kräva att medarbetare skall närvara om det inte är på betald arbetstid. Dock vill få missa en kick-off när den bokats och inbjudningskortet kommer. 

Om det finns någon som har behov av specialkost eller allergivänligt anpassade miljöer måste detta flaggas i god tid för den anläggning man hyr. Det mesta kan göras iordning efter era behov om ni bara meddelar ansvarig om vad ni behöver. Lycka till mer er kick-off och vi hoppas att ni har fått mer er någonting nyttigt om hur ni kan resonera för att er kick-off skall bli vad ni tänker.

Planera er stora fest i Gävle

Även om det inte är ett krav om att man skall förknippa en kick-off med en större fest på företagets räkning, är det vanligt att det är vad man gör. En kick-off skall förvisso vara någonting som är till nytta för verksamheten och som tänder maskineriet och ger bra resultat, men detta är inte på något sätt i konflikt med fest och god mat. Det är i vanlig ordning bra att man ändå berättar för deltagarna vad för typ av kick-off det är fråga om och vad de kan vänta sig. Genom att kommunicera syftet med den kick-off man tänker hålla, kan man bidra till att alla vet vad de har att vänta. Risken för att någon skall bli missnöjd eller besviken minskar kraftigt om man redan i förväg berättat vad som kommer att ske. Detta innebär inte att man behöver redogöra för varje litet inslag innan man bjuder in till kick-off, men det är inte fel att ha lagt fram skissen och riktlinjer för vad deltagarna har att vänta. Titta gärna på denna sida för att hitta tips och aktiviteter för er kickoff!

Syfte

Det finns en rad orsaker till varför man vill hålla en kick-off på företaget. För några handlar det om att man helt enkelt vill umgås och fira att man har en trevlig vardag. Andra behöver starta igång efter sommarens upplevelser och sätta allting i rullning. För ytterligare några är det ett sätt att komma tillrätta med problem som funnits i verksamheten där konflikter och meningsskiljaktigheter ställt till det för stämning och resultat.

För de som kommer fram till beslut om kick-off och annat, oftast ledningen, är det bra att diskutera orsaken och alla faktorer direkt innan beslut. Den kick-off man bjuder in till behöver se ut på olika sätt beroende på vad det är för skäl till att man håller kick-off.

Utbildning

Om ni vill bidra till större kompetens och introducera någonting för de som är med på er kick-off är det bra med ett föredrag eller en workshop var man får en introduktion eller intressant fakta kring någonting. Detta kan hållas tidigt under er kick-off för att man sedan skall kunna släppa loss och lära känna de man arbetar med i vardagen. Att avsluta med en föreläsning eller att lägga en sådan direkt på morgonen efter en sen natt, är ofta problematiskt. Se till att det är rätt förutsättningar för att det ni valt att göra skall komma att resultera i vad ni önskar.

Kommunikationen

Det är oviktigt vad för typ av kick-off ni väljer om ni inte kommunicerar med de som bjuds in. Kommunikationen är oerhört viktig för att det skall bli vad ni hoppas. Det är inte fel att hålla en diskussion eller skicka ut formulär för att se vad de anställda skulle vilja uppleva. Detta kan ligga till grund för vad som beslutas inför den kick-off som hålls. Om det skulle finnas speciella önskemål om kost eller om någonting annat kan man se till att få med detta samtidigt. I vissa situationer är det bra att ha anonyma undersökningar men se då till att göra två olika var den ena rör önskemål.


Posted

in

by

Tags: