Håll konferens i Stockholm

Mellersta Sverige är en plats med många viktiga städer där man kan finna hotell och lokaler som är till för konferensevenemang. Många företag har insett fördelarna med att hålla en konferens i Stockholm eller i någon annan närliggande stad då detta gör det enkelt för folk från andra länder att anlända såväl som för de deltagare som kommer från samma region eller från andra delar av Sverige. När man håller en konferens på Lidingö så får man en alldeles unik miljö som endast är möjlig då man befinner sig i en mindre plats som ändå bjuder på allt det som man behöver för en modern och smidig konferens.

Kort sagt så kan man se följande fördelar med konferenser i Stockholmsregionen:

  • Det finns gott om hotell för små och stora event
  • Det är lätt att nå konferensanläggningarna från olika delar av Sverige
  • Man har närhet till resten av världen via flygplatser och tågstationer
  • Miljön är vacker och stimulerar till god stämning

Stockholm – Skandinaviens huvudstad

Numera så  kallas Stockholm för skandinaviens huvudstad, finansiellt så är det väldigt lätt att fokusera på affärer denna stad. Håller man en konferens i Stockholm så vet man att folk med lätthet kommer fram. Det här är ett perfekt val då man har deltagare som kommer från andra delar av Europa. De kan flyga direkt till Arlanda eller till Skavsta i Nyköping för att sedan ta sig enkelt till Stockholm. Från Stockholms central så har man nära till olika konferenshotell och andra lokaler som man kan använda för möten och föreläsningar. Många gånger så handlar det om gångvägs avstånd.

Lidingö ett bra val för konferensen

Det finns också företag och konferensevenemang som vänder sig till Lidingö för att husera sina event. En konferens på Lidingö kan förläggas till ett av de hotell som finns i staden eller till särskilda konferensanläggningar som erbjuder moderna mötesrum och andra finesser som man kan tänkas behöva. När det handlar om evenemang med deltagare från Stockholmsregionen så är Lidingö ett naturligt val. Det är enkelt att komma fram med lokaltrafik eller egen bil och för det mesta så är det även enkelt att finna parkering. Även om man bor i Stockholm så känns det som att komma bort när man kommer till en konferens på Lidingö då ön har en så unik känsla och prägel.

Dagskonferens eller övernattning

Vad man väljer som lokal för sin konferens beror förstås på vilken typ av konferensevent som det handlar om. När man är i behov av övernattning så blir ett hotell i Stockholm ett säkert val men för dagskonferensen så kan det ju räcka gott med lokaler. Om man bara behöver mötesrum och lite hjälp med lunch och fika så kanske man vänder sig till ett hotell som inte kräver att man övernattar och som har konferenspaket i denna storlek eller så finner man ett alternativ där man enbart fokuserar på själva möteslokalerna.

För övernattningar så kan det vara bra att välja ett konferenshotell som kan erbjuda aktiviteter och service som till exempel spa. Om man nu ändå kommer ett helt gäng för att jobba ostört och utbilda sig så är det så klart roligt om man även får göra något spännande och kul på fritiden. Konferensanläggningar i Stockholm har utvecklat särskilda konferenspaket där man får lite mer än möten och mat. Här kan det till exempel ingå underhållning för kvällens middag.

Hjälp med planering och uppföljning

Ofta så behöver man lite extra hjälp med sin konferens. Det finns så mycket att tänka på. Några exempel på sådant som man måste hålla ordning på inför ett konferensevent är:

  • Plats och placering i möteslokal
  • Mat som passar alla
  • Fika och pausaktiviteter
  • Aktiviteter för kväll då man sover över
  • Transport till och från konferensanläggning
  • Ett program och schema som fungerar

När det är så mycket att hålla reda på så är det inte dumt att få hjälp med detta. De hotell som erbjuder konferens i Stockholm och konferens på Lidingö tillhör oftast kedjor med stor erfarenhet av den här typen av evenemang. De har konferensvärdar på plats som kan ställa upp och se till att allting flyter på som det ska. Det finns även gott om mindre konferensanläggningar som är fristående och erbjuder utmärkta möjligheter. En av dessa är härliga Blue Hotel på Lidingö.

När konferensen är över så ska man inte glömma bort det där med uppföljning. Har man fått lära sig något nytt under en konferens i Stockholm så ska man se till att gå igenom detta igen någon vecka efter konferensen. På så vis så ser man till att den nya kunskapen förblir fräsch och relevant i vardagen.