Skaffa hemlarm? Tänk på det här

Skaffa hemlarm? Tänk på det här

Allt fler väljer att skaffa hemlarm för att öka både trygghet och säkerhet i hemmet. Ett hemlarm är en bra investering men ett val som inte är helt lätt att göra. Olika modeller erbjuder olika funktioner och det är viktigt att hitta ett som passar det egna behovet. Nedan kan du läsa mer om vad du bör tänka på inför valet av just ett hemlarm.

Jämför leverantörer

Idag finns många leverantörer och tillverkare av hemlarm, både stora och kända och mer anonyma. Ett bra första steg är att se över utbudet och läsa på lite om olika hemlarm och modeller. Det allra viktigaste när det kommer till jämförelser är vilka funktioner som finns – är det tillexempel ett kombinerat inbrotts- och brandlarm?

Andra saker att kolla upp och jämför inför köpet:

  • Priser
  • Vad som ingår
  • Eventuella tilläggstjänster

Hemlarm uppkopplat till larmcentral eller inte

Förutom att välja en leverantör av sitt nya hemlarm behöver man även fundera på om man vill ha det uppkopplat till larmcentral eller inte. Om det är uppkopplat kommer väktare rycka ut till platsen om larmet går vilket kan vara en stor trygghet, kanske speciellt för den som ofta befinner sig på resande fot eller av någon annan anledning ofta är långt borta.

Väljer man att inte ha det uppkopplat mot någon larmcentral kan man istället koppla upp det till sin mobiltelefon för att omedelbart få reda på om det finns objudna gäster i hemmet.

Om du har husdjur

Den som lämnar husdjur hemma själva under dagar eller nätter när ingen annan vistas i huset kan behöva tänka till en extra gång vid val av hemlarm. Om djurens rörelser aktiverar larmet kommer det såklart att gå igång väldigt många gånger i onödan.

Det finns även en risk att larmsignalen skadar djurens känsliga hörsel. Den som har djur bör alltså rådfråga med olika leverantörer kring vad som gäller, så att larmlösningen kan anpassas.

Har utseendet betydelse?

Detta är en punkt som är helt oviktig för vissa medan med är mer relevant för andra – hur larmet och sensorerna är utformande rent utseendemässigt. Många tillverkare har satsat på en enkel men snygg design som passar in i dom flesta hem. För den som tycker utseendet är viktigt är även detta något man bör se över och jämföra i sådana fall.


Posted

in

by

Tags: