Mötesformer

Mötesformer

Det finns en mängd olika slags former för möten. Det är hela 25 procent av ett företags resurser som går till just möten, så att se efter hur era möten fungerar är verkligen av vikt. En fjärdedel av vad ni sysselsätter er med går alltså åt till era möten, men vad gör ni då? Och kanske än viktigare hur gör ni?

Många hamnar i gamla spår där ett möte är ett möte och sedan är det inte mycket mer med det. Man ”städar” inte upp i sina tankar kring möten utan det dammar vidare och man sitter där med sitt mineralvatten utan att riktigt lyssna. Delaktigheten är inte alltid så hög, och många önskar bara att det ska vara över så att man kan ägna sig åt viktigare saker. Som att jobba till exempel. Men möten är en del av jobbet, trots att det inte alltid känns så. En nytändning behövs för många, och det kan vara lättare sagt än gjort, men det går att rubba dåliga mönster om man bara vill!

Effektivitet

Möten ska resultera i resultat, möten ska vara effektiva och deltagarna ska ha med sig något nytt och fräscht när de gåt därifrån. För att få denna slags resultat krävs det att man vet vad man gör nä man håller i möten, och det är det inte alla som gör. Idag finns det mycket bra handfast hjälp att få som gör att ni effektiviserar era möten. Man ska inte vara rädd att ta in hjälp utifrån då detta kan lösa upp knutar som ni inte själva kan lösa. Man blir lätt blind för det egna medan ett proffs som deltar i ett möte direkt kan peka på vad ni gör för fel och ge bra råd om hur ni ska lösa problemen.

Det finns många nya tankar gällande mötesformer, och varför skulle inte just ni ta tillvara dessa nya sätt att mötas på kontoret? Nyfiken på att läsa vidare om mötesformer, då ska du klicka dig vidare hit.


Posted

in

by

Tags: